Bendtner: ”Jag har varit med om något väldigt obehagligt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Nicklas Bendtner mötte idag pressen första gången efter bråket med taxichauffören i centrala Köpenhamn i lördag.

Där talade han ut om det inträffade.

– Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle utveckla sig så här, säger den danska anfallaren på plats i Trondheim.

Det var natten mot söndag som Nicklas Bendtner hamnade i bråk med en taxichaufför i centrala Köpenhamn där 30-åringen befann sig under landslagsuppehållet.

– Jag kan bekräfta att det har skett ett allvarligt överfall på en av våra chaufförer i natt. Chauffören ligger på operationsbordet just nu med en bruten käke. Överfallet är anmält till polisen och vi kan bekräfta att gärningsmannen är Nicklas Bendtner, berättade kommunikationschefen för DanTaxi, Rasmus Krochin .

1 av 2

Mötte pressen

I dag, när Rosenborgs-anfallaren var tillbaka i klubblaget kallades det till en presskonferens i Trondheim där han fick tala ut för första gången.

– Jag har varit med om något väldigt obehagligt. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle utveckla sig så här. Det är något jag vill beklaga mig över för Rosenborg och deras fans, säger Bendtner som läste innantill från ett papper.

Ha 30-åringen hävdar sedan att han inte är någon våldsman, men att han agerade i självförsvar för sin flickvän.

I övrigt svarade han inte på några frågor från media på plats.

Har fått advokat

Ärendet tas nu vidare av danska rättsystemet och Bendtner har fått en advokat tilldelad.

– Det är beklagligt och vi skulle helst haft det ogjort. Men det är viktigt för oss som klubb att hjälpa personen. Han är en fantastisk spelare för oss, säger Rosenborgs direktör Tove Moe Dyrhaug som stod bredvid dansken under presskonferensen.

I går gick flickvännen Philine Roepstorff ut med en förklaring på sin Instagram där hon försvarade sin fästman.

”Så när han kommer fram till oss slår min man honom en gång och det träffar uppebarligen mycket dåligt. Självklart ska man inte slå, men Nicklas överföll ingen. Han blev förföljd och agerade i självförsvar för vår skull. Hur många hade inte gjort likadant för sin flickvän?”, skrev hon bland annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.