Jens Fjellström

”Källström kan bli ett problem för Dif”

MFF-tränaren varnar för ”Zlatan-syndromet”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Kan Kim Källström leda Djurgården in i ett Zlatan-syndrom?

Tv-experten Tommy Åström presenterar frågan i podcasten Sporthuset och problematiken bekräftas av Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström.

– Jag tror du sätter fingret på något som verkligen kan bli till en problematik för Djurgården, säger Fjellström.

Djurgården har stora förväntningar på sig, inte minst efter värvningen av Kim Källström, men lyckades inte övertyga i den allsvenska premiären mot Sirius. Källström visade själv frustration när spelet inte fungerade och Sirius till sist vann med 2-0.

”Hämmade ett helt lag”

I podcasten Sporthuset presenterar tv-kommentatorn Tommy Åström spaningen att Källström kan bli ”ett Zlatan-syndrom” för Djurgården med samma typ av problem det svenska landslaget kunde uppleva under Ibrahimovics glansdagar.

– Inte sällan kunde man under matcherna se medspelare som när de fick bollen bara letade efter Zlatan på planen. Var är han den legendstatusupphöjde superstjärnan, en världsartist som ibland kanske hämmade ett helt lag, säger Åström i podcasten.

Åström beskriver sedan Källström som ”allsvenskans Zlatan just nu” och hur medspelare ”sett mindre ut istället för större i Källströms närhet” under ett par av vårens matcher.

”Inte någon som straffar omgivningen”

Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström, som gästar podcasten, ger också Åström rätt i att Källström kan bli ett problem för Djurgården.

– Vi har en jätteduktig central mittfältare som är på väg tillbaka från skada i Malmö FF som heter Anders Christiansen. Fenomenal fotbollsspelare och i fenomenala fotbollsspelares omgivning kan det föda en känsla av att han löser biffen. Han kommer göra grejen. Jag tror du sätter fingret på något som verkligen kan bli till en problematik för Djurgården också, säger Fjellström och fortsätter:

– Men jag skulle istället välja att titta på vad som är lösningen. För Kim är inte någon som straffar sin omgivning om de inte ger honom bollen. Vare sig med kroppsspråk eller skäller ut dem. Jag tror att det för honom blir jätteviktigt att ge plats åt andra. Det vill säga att han visar att det finns plats för andra och att han ställer krav på sin omgivning att de ska ta den platsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskan 2017 – spelschema, tv-tider och resultat

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jens Fjellström

Djurgårdens IF Fotboll

Kim Källström

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Zlatan Ibrahimovic