Klart: Emir Kujovic till Djurgården

Av: Emil Eiman Roslund, Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Anfallsaffären är klar.

Djurgården värvar Emir Kujovic.

– Vi är otroligt stolta, säger sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården rustar inför guldstriden. Den nuvarande serieledaren har varit ute efter att förstärka anfallsledet under sommarfönstret – och nu, med bara timmar kvar till deadline, är värvningen presenterad.

Emir Kujovic har kopplats samman med klubben sedan en tid tillbaka. Redan 2017 uppgavs anfallaren ”vara detaljer” från Djurgården.

”En utmaning”

Sedan dess har han spelat i belgiska Gent och tyska Fortuna Düsseldorf. Och nu återvänder 31-åringen alltså till allsvenskan. Han har skrivit på ett 2,5-års kontrakt med Dif.

– Jag kände i mötet med tränarna att de verkligen ville ha mig och sedan är ju Djurgården en stor förening i Sverige med många supportrar och stort intresse. Det är en utmaning i sig och samtidigt har jag varit i en situation där jag inte fått spela så mycket med ett år kvar i Düsseldorf, säger Kujovic till klubbens hemsida.

Kujovic har tidigare spelat i Halmstad och Norrköping – där han blev guldhjälte 2015 och vann skytteligan, han har även gjort fem landskamper för Sverige och ett landslagsmål.

I Djurgården väntar främst konkurrens från inlånade Mohamed Buya Turay, som har gjort åtta mål i allsvenskan den här säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.