Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Danielsons agent rasar

”Vad fan är det frågan om?”

Av: Kristoffer Bergström, Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Danielson fick nobben i truppen till EM-kvalet.

Det får hans agent Arash Bayat att bli rasande.

– Man pissar på sin egen liga, säger han.

Djurgården leder allsvenskan och har släppt in ynka 12 mål på 21 matcher. En stor anledning till det stavas Marcus Danielson.

Enligt information till Sportbladet skulle Djurgårdskaptenen belönas med en plats i den trupp som Janne Andersson i dag presenterade till det stundande EM-kvalet.

”Riktig jävla skandal”

Men 30-åringen fick nobben - och nu rasar hans agent Arash Bayat.

– Vad fan är det frågan om? Det är en riktig jävla skandal. När allsvenskan är som hetast någonsin så har man en spelare som har presterat så jävla bra hela året och ändå inte kommer med. Vad är det för signal? Vad är man ute efter? Vad förväntas av en spelare. Man pissar på sin egen liga, säger Bayat.

Hur menar du?

– Det skickar signalen till andra killar att lämna landet. Vi tycker inte att man är tillräckligt bra fast man är överlägsen i titeltraceledarna. DET duger inte, så vad duger då? Varför ska man stanna i landet och driva sina lag? För mig är det upprörande.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Bäst i serien overall”

Du är hans agent. Klart att du tycker såhär.

– Ja, det klart jag är part i frågan, men i ”Mackan” Danielsons fall måste jag få uttrycka min uppfattning. Jag tror jag är långt ifrån ensam om den.

Förbundskaptenen Janne Anderssons förklaring?

– Vi har en bra konkurrenssituation. I juni månad hade jag med Per Karlsson från allsvenskan, som då gick före Danielson, och då var det inte många som pratade om Danielson. Men vi har följt honom noggrant och han har utvecklats jättebra. Den här gången väljer att ha med några andra mittbackar som jag tycker passar bra nu och som är före honom.

Sverige EM-kvalar mot Färöarna och Norge nästa vecka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: