Lind: ”Självklart behövs det ett besked”

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:

Efter ovissheten kring publikfrågan.

Nu svarar kultur- och idrottsminister Amanda Lind på kritiken.

– Vi jobbar nu för att kunna ge ett besked, men det måste också ske i dialog med Folkhälsomyndigheten och en bedömning av smittläget, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon.

Publik på de svenska idrottsarenorna eller inte. Det är frågan.

Den 27 mars fattade regeringen beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

Sedan dess har fansen runt om i idrottssverige fått hållas på halster. Samtidigt har just ovissheten gjort att kritiken mot regeringen och kultur- och idrottsminister Amanda Lind växt.

”Behövs besked”

I TV4:s Nyhetsmorgon svarar nu Lind på kritiken:

– Vi jobbar nu för att kunna ge ett besked, men vi måste också komma ihåg att vi är inne i den allvarligaste pandemin i modern tid. Innan sommaren var det inte läge att släppa på de här restriktionerna, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Självklart behövs det någon form av besked. Men det måste också ske i dialog med Folkhälsomyndigheten och en bedömning av smittläget. Jag jobbar för att vi ska kunna ge tydliga besked till idrotten så att man vet vad man har att förhålla sig till.

Besked väntas komma

Lind säger att besked från regeringen väntas komma inom de närmsta veckorna.

Men kanske kan det komma klarhet i publikfrågan redan imorgon.

Under torsdagen kommer nämligen ett möte hållas där just publikfrågan ska diskuteras. Ett möte där Amanda Lind, SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson och SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand kommer delta.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.