Drömresultat ger fördel IFK Göteborg i cupen

Publicerad 2020-02-29

IFK Göteborg kontrollerade och vann utan att få full utdelning mot Sollentuna.

Det fick Blåvitt i stället på Vikingavallen i Täby där Sirius överraskande förlorade mot Västerås.

Det ger fördel för IFK Göteborg mot Sirius i de allsvenska lagens möte i gruppavslutningen av Svenska Cupen.

IFK Göteborg

Med en 1–8-förlust i bagaget mot Sirius från första gruppspelsmatchen av Svenska Cupen var det ett mer defensivt koncentrerat Sollentuna som tog emot IFK Göteborg på Grimsta under lördagen.

Hemmalaget, 13:e lag och på kvalplats för att hänga kvar i division ett norra i höstas, hade inte många anfall under den första halvleken men lyckades hålla nere siffrorna i målprotokollet.

Paradanfall av Blåvitt

Giorgi Kharaishvili gjorde 1–0 för IFK Göteborg (21) efter ett paradanfall. Robin Söder klackväggade fram Alhassan Yusuf vars inlägg nickades i mål av Kharaishvili.

Yusuf hade ett skott i ribban och August Erlingmark ett fint läge men 0–1 stod sig som smickrande siffror för Sollentuna i paus.

IFK Göteborg fortsatte att dominera spelmässigt, men Sollentuna stack upp i ett par vassa lägen under den andra halvleken.

2–0 kom för Blåvitt (67) åter efter en fin anfallskombination. Tobias Sana hittade Kharaishvili vars inspel från vänster stöttes in i öppet mål av Robin Söder.

Det innebar att samma spelare, i samma ordning, gjorde målen i 2–0-segern mot Sollentuna som i 2–0-vinsten för IFK Göteborg mot Västerås SK i den första omgången för en vecka sedan.

Efter Sirius storseger mot Sollentuna för en vecka sedan överraskade Uppsalalaget negativt genom en klar 0–3-förlust på Vikingavallen i Täby mot Västerås efter bland annat två mål av Ahmed Awad.

Hemmalaget fick även Axel Björnström utvisad i 76:e minuten efter ett andra gult kort.

Förlusten för Sirius innebär att det räcker med oavgjort för IFK Göteborg hemma mot den allsvenska konkurrenten nästa lördag för att säkra gruppsegern och avancemanget i Svenska Cupen.