Lindelöfs mardröm: ’Mourinho hänsynslös’

Ett Mchitarjan-fall – ingen speltid på två månader

Publicerad 2017-08-13

I fjol var Henrich Mchitarjan i José Mourinhos frysbox.

Och efter petningen av Victor Nilsson Lindelöf siar fotbolls-England om samma situation för svensken.

”José Mourinho är hänsynslös”, skriver Daily Mail efter 4–0-segern mot West Ham.

Efter en tung försäsong petades Victor Nilsson Lindelöf helt från Manchester Uniteds premiärtrupp mot West Ham.

I stället imponerade United stort och vann hemmamötet med 4–0.

1–0-målet satte nyförvärvet Romelu Lukaku fint framspelad av Marcus Rashford i första halvlek.

Och bara sju minuter in i andra halvlek nickade Lukaku in sitt andra mål på Henrich Mchitarjans frispark. Trean satte inbytte Anthony Martial i 87:e minuten och strax efter det sköt Paul Pogba in 4–0.

Ett nytt Mchitarjan-fall?

Men det stora samtalsämnet efteråt var José Mourinhos petning av Nilsson Lindelöf. De engelska tidningarna misstänker ett nytt ”Henrich Mchitarjan-fall”.

Armeniern värvades från Borussia Dortmund i fjol, men hade – precis som Lindelöf – svårt att imponera under försäsongen. Därefter fick Mchitarjan inte spela mer än 45 minuter på två månader.

”Åter igen har den portugisiske tränaren visat sin hänsynslösa sida, ovillig att hjälpa en dyr värvning eller att ge Lindelöf tid att anpassa sig”, skriver Daily Mail.

”Mourinho har alltid varit hänsynslös i behandlingen av sina spelare där Mchitarjan fick samma behandling förra sommaren. Precis som Lindelöf var han en besvikelse under försäsongen och blev sedan utrfryst”, fortsätter tabloiden Metro.