Första segern för J-Södra

Publicerad 2018-05-01

J-Södra har haft en mardrömsstart på superettan.

Men i dag kom äntligen första segern.

Borta mot Norrby blev det vinst med 2–1 – efter ett vackert frisparksmål av 17-årige Peter Gwargis.

Det blev en osedvanligt kort sejour för Jörgen Wålemark i Jönköpings Södra.

Efter endast tre (!) omgångar och lika många förluster sparkades tränaren av klubben .

”Styrelsen och Jörgen har efter konstruktiva och bra diskussioner kommit till insikt om att vi har för stor skillnad i uppfattningen om hur Jönköpings Södra ska utveckla sitt sätt att spela fotboll”, skrev klubben i ett uttalande.

Någon omedelbar effekt gav det inte med Stefan Jörgensen som ny huvudtränare då en fjärde raka nollpoängare inkasserades mot Öster – men på tisdagen kom till sist den första segern.

Avgjorde med drömmål

Borta mot Norrby gav Alexander Jallow gästerna ledningen efter en dryg halvtimme spelad.

Förre Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson kvitterade i den andra halvleken med sitt första mål för säsongen, men någon poänggivande fullträff visade det sig inte bli.

I stället avgjorde blott 17-årige mittfältaren Peter Gwargis med tio minuter kvar. Detta efter en perfekt frispark när han i den 80 minuten hittade det bortre krysset med vänstern från straffområdets utsida.

J-Södra lämnar därmed jumboplatsen och är nu uppe på kvalplats.