Erling Braut Haaland målskytt – blir historisk

Uppdaterad 2021-09-16 | Publicerad 2021-09-15

Erling Haaland fortsätter göra mål.

Erling Braut Haaland har inga planer på att sluta göra mål i Champions League.

I onsdagens tidiga möte med Besiktas slog norrmannen till – på den första halvlekens sista spark.

21-åringen behövde bara 17 matcher att nå 21 mål i turneringen – tio (!) matcher färre än någon annan spelare.

Vissa ting i livet är helt enkelt självklarheter. Vasaloppet körs första söndagen i mars, fotbolls-VM äger rum vart fjärde år – och Erling Haaland gör mål i Champions League.

Den 21-årige norrmannen låg bakom Borussia Dortmunds vinst i onsdagens gruppspelsmöte med Besiktas.

Haaland stångade in 2–0-målet på första halvlekens sista spark.

Snabbare än Van Nistelrooy och Inzaghi

Norrmannen startade på topp tillsammans med nyförvärvet från nederländska PSV, Donyell Malen. En annan yngling, 18-årige Jude Bellingham, gav Dortmund ledningen redan efter 20 minuter.

Som ett brev på posten kom även Haalands bidrag till målprotokollet. På den första halvlekens sista spark. Norrmannen rakade in en retur som Besiktas-målvakten Ersin Destanoglu lämnade.

Målet gör att Haaland är uppe på 21 Champions League-mål, en historisk milstolpe med tanke att han bara gjort 17 matcher i turneringen. Tvåan och trean på den listan är Ruud van Nistelrooy och Filippo Inzaghi, som behövde 27 respektive 28 matcher.

Dortmund vann till slut matchen med 2–1 efter en sen reducering från Besiktas. De två andra lagen i gruppen, Sporting Lissabon och Ajax, möts senare i kväll.