Champions League fotboll (herrar)

Till final efter jättetavlorna

Villarreals målvakt Gerónimo Rulli bjöd Liverpool på två mål

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Liverpool var skakade, men höjde sig och fick god hjälp av dubbla målvaktstavlor.

Nu är de klara för Champions League-final.

– Det kommer bli fantastiskt, säger Virgil van Dijk.

Villarreal hade visserligen slagit ut såväl Juventus som Bayern München, men det var nog inte många som trodde att "Den gula ubåten" skulle ha något att sätta emot Jürgen Klopps Liverpool.

Särskilt inte efter att ha förlorat det första mötet på Anfield med 2–0.

Men jo då.

”Klopp skrek åt oss”

I returen hemma i Spanien kom Villarreal ut som ett helt annat lag, neutraliserade Liverpools stjärnanfallare totalt och tryckte in både 1–0 och 2–0 innan den första halvleken var över.

– Vi spelade inte ens fotboll i första halvlek. Vi lät dem göra vad de ville, säger Trent Alexander-Arnold till BT Sport.

– Klopp både pratade och skrek åt oss i halvtid, säger Mohamed Salah.

Dubbla jättetavlor

Men Liverpool kom tillbaka – efter dubbla jättetavlor av Villarreals målvakt Gerónimo Rulli.

Han släppte in ett Fabinho-skott från dålig vinkel mellan benen och hamnade sedan helt fel i en utrusning vilket gav Sadio Mané öppet mål.

Däremellan hann inbytte Luis Díaz nicka in ett mål och vips, så hade Liverpool säkrat en plats i Champions League-finalen efter totalt 5–2 i dubbelmötet.

– Vi hade ambitionen att fortsätta trycka på, men inte med samma intensitet men ändå inte slå av på takten. Men med målen förändrades matchen helt, säger Villarreals Raúl Albiol i C More.

I finalen väntar antingen Manchester City eller Real Madrid. Den semin avgörs i morgon och City har 4–3 att gå på inför returen.

– Oavsett vilka vi får så blir det en mardröm. City har vi bra koll på och vi vet hur intensiva matcherna mot dem brukar bli. Real Madrid är Real Madrid. Men vi ska till Paris och det kommer bli fantastiskt, säger Virgil van Dijk.

Champions League-finalen spelas 28 maj kl 21.00 på Stade de France i Paris. I finalen möter Liverpool vinnaren mellan Real Madrid och Manchester City.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

CL-PANEL: Så slutar Champions League-slutspelet 2022

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

Liverpool FC

Villarreal CF