Haaland hjälte – passerar Zlatan

Publicerad 2022-11-05

På väg mot ett chockartat poängtapp mot Fulham efter ett hjärnsläpp av João Cancelo.

Då klev Erling Braut Haaland fram och frälste Manchester City från straffpunkten – i den 95:e minuten.

– Ett av de mest nervösa ögonblicken i mitt liv, säger han efteråt.

Den portugisiske ytterbacken João Cancelo satte sitt Manchester City i klistret när han i den första halvleken orsakade straff och visades ut.

På väg ut i spelartunneln fick han en utskällning av tränaren Pep Guardiola.

Andreas Pereira tog säkert hand om straffen och målet betydde 1–1, sedan Julián Álvarez gett City ledningen tidigt i matchen.

Haaland hjälte

City forcerade sedan för ett ledningsmål, men med en man mindre uteblev utdelningen.

Tur då att Pep Guardiola hade en viss norrman att tillgå...

Erling Braut Haaland, som har varit skadad, inledde matchen på bänken men byttes in i den 64:e minuten.

Och när Kevin De Bruyne sedan ordnade fram en straff på tilläggstid, i den 95:e minuten, klev norrmannen fram och tryckte in 2–1, vilket också blev slutresultatet.

– Jag var nervös när jag skulle lägga straffen. Det var nog ett av de mest nervösa ögonblicken i mitt liv, men nu känns det fantastiskt, säger Haaland efteråt.

Förbi Zlatan

Målet var hans 18:e i Premier Legaue och därmed har han redan passerat Zlatan Ibrahimovic i total målkörd i den engelska högstaligan.