Ny rekordpublik i heta derbyt: ”Är löjligt...”

Under lördagen var det dags igen, den här gången i Women's Super League.

Det tidigare WSL-rekordet var 38 262 personer som såg Tottenham ta emot Arsenal 2019 och det var samma lag som satte det nya rekordet.

Drömstart för Arsenal

Rekordpubliken på Emirates Stadium fick se ett mål nästan direkt.

Efter fyra minuters spel damp bollen ner framför Beth Mead i Tottenhams straffområde och Englands måldrottning från EM placerade elegant in den i bortre hörnet.

– Fansen som är här ger sån otrolig energi. Det vi gjorde i somras var otroligt och vi vill fortsätta med det här, säger Beth Mead till BBC.

Hemmalagets dominans fortsatte sedan och kort efter att Rafaelle Souza nickade in 3–0 i andra halvlek presenterades den officiella publiksiffran.

47 367 personer var med och satte det nya rekordet.

Svenskorna hoppade in

Beth Mead hade svårt att hitta ord för att beskriva det mäktiga mottagandet från publiken.

– Det är löjligt. Jag har aldrig upplevt det här tidigare. Fansen var otroliga, säger Mead.

Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall placerade både Stina Blackstenius och Lina Hurtig på bänken. Blackstenius byttes in med 20 minuter kvar och Hurtig kom in fem minuter senare.

Arsenal vann matchen med 4–0.