Lukakus succéstart – redan bättre än i United

Avgjorde efter jättetavla

Uppdaterad 2021-05-26 | Publicerad 2020-01-06

Romelu Lukaku har fått en flygande start i Inter.

I 3–1-segern borta mot Napoli gjorde han två mål och belgaren har nu gjort 14 mål på 18 matcher i Serie A – fler än under hela förra säsongen i Manchester United.

Romelu Lukakus två säsonger i Manchester United blev inte som tänkt. Belgaren hade det stundtals svårt och gjorde endast tolv mål på 32 matcher förra Premier League-säsongen.

Men i italienska Inter har 26-åringen hittat rätt – något han visade på nytt mot Napoli.

Efter 14 minuter tog han bollen från ena planhalvan till den andra för att sedan sätta matchens första mål via stolpen och in.

Jättetavla av Meret

Tjugo minuter senare var det dags igen, denna gång tack vare en jättetavla. Lukaku sköt ett skott långt ut från vänster som gick rakt på Napolis Alex Meret, men i stället för att mota bort bollen tappade målvakten in den i mål.

Lukakus 13:e och 14:e mål för säsongen lade därmed grunden till en vinst där segersiffrorna skrevs till 3–1.

Inter toppar Serie A på samma antal poäng som Juventus, 45, men har bättre målskillnad.