Kopparbergs Göteborg vann toppmötet med Kif Örebro.

Trots att laget brände två straffar inom loppet av tre minuter.

– Vi fortsätter jobba hårt tillsammans. Det blir aldrig uppförsbacke, säger matchhjälten Emma Kullberg.

I och med 1–0-vinsten är Göteborg åter i serieledning – samma poäng (10) som Linköping som tidigare på onsdagen kryssade mot Piteå.

Och Göteborgsvinsten var allt annat än orättvis.

Gästande Göteborg dominerade från start och vann skotten med 19–2 i toppmötet med Kif Örebro. Men det dröjde till den 70:e minuten innan Göteborg, som fortsatt är obesegrade, fick hål på hemmalaget. Det på nick av nyförvärvet – från just Örebro – Emma Kullberg, 28, efter hörna.

– Det känns skönt, det är alltid lite extra roligt när det är mot gamla laget. Det var ganska nervigt inför matchen, säger Kullberg.

Men Göteborg saknade knappast chanser för ett tidigare ledningsmål i damallsvenskans fjärde omgång.

Bytte straffskytt

Efter tio minuter fick bortalaget ett gyllene läge att ta ledningen, då en frispelad Stina Blackstenius kapades och Göteborg tilldelades straff.

Filippa Angeldal tog hand om den men straffen gick en decimeter för högt och prickade överkanten av ribban.

Tre minuter senare fick Göteborg chansen på nytt från straffpunkten. Det efter att Örebrokaptenen Frida Abrahamsson fått bollen på armen efter en misslyckad rensning av en lagkamrat.

”Sånt som kan hända”

Gästerna bytte straffskytt, men resultatet blev detsamma. Den här gången gick Örebros målvakt Moa Öhman åt rätt håll och räddade Julia Zigiotti Olmes straff.

– Det är sånt som kan hända. Det är en jättebra räddning, sen är det synd att vi inte sätter den första straffen. Men vi fortsätter jobba hårt tillsammans och trycka på matchen igenom. Vi känner aldrig att det blir uppförsbacke, säger Kullberg.

Vem får ta nästa straff för er?

– Det kommer nog vara Filippa eller Julia ändå. Vi har väldigt stort förtroende för båda. Det var lite otur med marginalerna i dag, säger segerskytten Emma Kullberg.

Kunde tillhört Göteborg

Och just Moa Öhman kunde faktiskt ha tillhört onsdagskvällens motståndare. Göteborg ville värva 22-åringen för att täcka upp bakom skadebenägna Jennifer Falk och Loes Geurts, men laget misslyckades eftersom de inte kunde erbjuda en given plats – inte som andramålvakt ens.

I stället hamnade alltså Öhman i Kif Örebro efter ett fjolår som förstamålvakt i Kungsbacka.