Sundhages nya skalp: utklassade Kanada

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:

Pia Sundhage gör succé i Brasilien.

Efter 4–0 mot Kanada växer förbundskaptenens svit med obesegrade matcher.

– Att vinna är smittsamt, säger hon till det brasilianska förbundet.

Pia Sundhage tog över Brasilien i juli med uppdrag att leda laget över OS 2020. Hon inledde sitt nya jobb med att besegra Argentina med 5–0 och kryssa mot Chile.

På sin andra samling vann Debinha, Marta och de andra med 2–1 mot England respektive 3–1 mot Polen.

”Det är jag väldigt nöjd med”

Femte landskampen gick om möjligt ännu bättre. I den kinesiska fyrnationsturneringen Yongchaun Tournament besegrades Kanada, rankade sjua i världen, med 4–0.

– Att göra fyra mål är riktigt bra, särskilt som att det är olika spelare som gör målen. Kanada är ett tufft lag, men sättet vi höll i bollen, hittade ytor och skapade chanser i första halvlek är jag väldigt nöjd med, säger Sundhage till förbundets Twitterkonto.

”På en intressant resa”

Lagen möttes för tre år sedan i den olympiska bronsmatchen i Sao Paolo. Den gången var Kanada starkare och vann med 2–1. Sundhage hoppas hädanefter bygga på sin segersvit och komma styrkta till Tokyo nästa sommar.

– Att vinna är smittsamt. Om vi kan fortsätta att spela bra och göra ett par mål kommer vi att få bra självförtroende. JAG kommer att få bra självförtroende. Vi har ett par matcher före OS, men vi är på en riktigt intressant resa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.