Jonas Eriksson visade dubbla röda

Uppdaterad 2018-02-13 | Publicerad 2017-12-06

Porto gick till slutspel i Champions League.

Men det är inte bara deras överkörning av Monaco som blev minnesvärt i första halvlek.

Svenske domaren Jonas Eriksson hamnade i fokus när han delade ut dubbla röda kort.

Porto behövde en seger mot redan avsågade Monaco i sista gruppspelsomgången för att säkra avancemang till slutspelet i kamp med Emil Forsbergs RB Leipzig.

Redan efter nio minuter gjorde Vincent Aboubakar 1–0 och samme Aboubakar ökade sedan på till 2–0 efter 33 minuter.

Bråkade sig ut

När saken var mer eller mindre klar stegade Jonas Eriksson in i huvudrollen. Ett bråk mellan hemmalagets Felipe och Monacos Rachid Ghezzal slutade med att Eriksson visade ut dem båda omgående.

Med tio man vardera utökade Yacine Brahimi sedan läget till 3–0 i 45:e minuten.

– Det ser inte bättre ut än att han stämmer ordentligt i bäcken, säger Lars Lagerbäck i Viasat.

Matchen slutade till slut 5–2 till Porto på de stora ytorna.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se