Superettanmatch utreds av polisen

Bekräftar: Utredningen är överlämnad till polisen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Matchen spelades på Borås arena.
Foto: J RGEN JARNBERGER / BILDBYR N
Matchen spelades på Borås arena.

Svenska fotbollförbundet har utrett misstankarna om spelmanipulation i samband med superettanmötet mellan Norrby IF och Dalkurd.

Nu meddelar förbundet att utredningen har lämnat över till polisen.

– Utredningen är överlämnad till polisen och vi avvaktar deras utredning innan vi eventuellt vidtar ytterligare åtgärder, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette.

En timme före avsparken mellan Norrby IF och Dalkurd i superettan den 20 augusti stoppade Svenska Spel alla spel på matchen.

– Då såg vi avvikelse i vårt eget spel och framför allt hos andra bolag, i Europa och Asien. Det är svårt att veta varför odds föll så fort, sa Per Carlander, chef för spelsäkerhet hos Svenska Spel, till Sportbladet efter matchen.

Vilka odds var det som föll?

– Det var på flera mål i matchen och även seger för Dalkurd.

”Finns uppgifter”

Efter att Dalkurd vunnit matchen med 3-0 startade Svenska fotbollförbundet, tillsammans med bland andra europeiska fotbollsförbundet Uefa, en utredning. Den har nu överlämnats till polisen som inlett en förundersökning.

– Utredningen är överlämnad till polisen och vi avvaktar deras utredning innan vi eventuellt vidtar ytterligare åtgärder, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till förbundens hemsida.

– Det finns uppgifter som gör att vi inleder en förundersökning för att klargöra om det har hänt något brottsligt runt den här matchen, bekräftar polisen Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN