Dubbla kanonskott i snörik kryssmatch

Publicerad:
Uppdaterad:
Det var riktigt snöoväder under matchen mellan Norrköping och Sirius.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Det var riktigt snöoväder under matchen mellan Norrköping och Sirius.

FOTBOLL

Snöoväder och förlängd paus för att skotta planen.

Men IFK Norrköpings och Sirius allsvenska premiär bjöd också på två snygga distansskott i mål.

– Det var inte hundraprocentiga förutsättningar, suckade tränaren Rikard Norling efteråt.

Nä, förutsättningarna för en trevlig och välspelad fotbollsmatch var allt annat än optimala på Platinumcars Arena i Norrköping.

Men mitt under det ymniga snöfallet fick nyförvärvet Ari Skúlason utrymme, drog till med vänstern från 25 meter och bollen satt i David Mitov Nilssons vänstra kryss.

– Ett fantastiskt mål av Skúlason. Om man ser på hans första tid är det så imponerande som man kan förvänta sig av en spelare på hans nivå. Han fick hoppa in lite tidigare än vad som varit den perfekta världen, säger Rikard Norling.

Under halvtidspausen skottades planen, men det hjälpte föga då snön fortsatte att ösa ner. Det spelade mindre roll för Jacob Ortmark. Efter stark Siriuspress, och genom ännu ett distansskott, fixade han kvitteringsmålet – 23-åringens första i allsvenskan.

”Klarade underlaget bättre”

Sead Haksabanovic hade ett drömläge att ge IFK samtliga tre poäng, men frisparken från nära håll tog klockrent i ribban.

Rikard Norling:

– Vi är lite missnöjda naturligtvis att vi inte får ut mer av vår hemmapremiär, men det bjuds kanske inte hundraprocentiga förutsättningar, säger han och fortsätter:

– Jag tycker även att Sirius klarar det svåra underlaget något bättre än vad vi gör. Det är synd att två lag som vill spela fotboll och bjuda upp inte får göra det. Det var inte bländande teknikfotboll därute, men det är svårt när bollen blir som en tvål.

”Peking”-anfallaren Jonathan Levi är inne på samma linje.

– Det är skittråkigt. De är ett skickligt lag, vi är ett skickligt lag. Om förutsättningarna hade varit bättre hade det varit roligare för oss, för dem, för er och för alla andra. Nu blev det skittråkigt istället, säger Jonathan Levi.

Levi håller med sin tränare om att Sirius hanterade det svåra underlaget bättre.

– Vi kanske skulle anpassat oss lite mer. Rikard har helt rätt, Sirius gjorde det bättre med de här förutsättningarna.

Hur stor missräkning är det att bara få en poäng i premiären?

– Så klart vi är ute efter tre. Samtidigt visade Sirius att de är ett skickligt lag, det gjorde de redan i fjol. Men vi kommer inte grämas oss för mycket för att det bara blev en poäng. Det är 29 omgångar kvar med bättre förutsättningar, säger Jonathan Levi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.