Lionel Messi

Tvingades lämna Barcelona – nu talar Suárez ut

Av: 

Jonna Andersson

FOTBOLL

Luis Suárez, 33, tvingades bort från Barcelona i september.

Nu avslöjar han hur han blev behandlad av storklubben – och backas upp av Messi.

– Jag fick inte åka samma tåg som resten av laget till match eftersom att jag inte var tänkt att få spela, säger Suárez till Goal.

Efter att Barcelona placerade Luis Suárez i frysboxen och tvingade bort honom från klubben var Lionel Messi, 33, inte mild i sina uttalanden mot storklubben.

När Suárez blev klar för rivalen Atletico Madrid publicerade Messi flera bilder på den tidigare lagkamraten sin Instagram tillsammans med lång text.

”Du förtjänade ett farväl som var värdigt till vem du är: en av de viktigaste spelarna i klubbens historia. En person som åstadkom fantastiska saker för laget och på ett individuellt plan”.

”Du förtjänade inte att de skulle kasta ut dig som de gjort. Men vid det här laget finns det ingenting som förvånar mig längre”, skrev Messi.

Jag visste att han kände samma smärta som jag.

Fick inte åka samma tåg

Suárez, som är Barcelonas tredje bästa målskytt genom tiderna med 198 mål på 283 matcher, lämnade sista träningen med laget i tårar och ska enligt Mirror ha gråtit i flera dagar över hur illa storklubben behandlade honom.

– Det skedde några märkliga saker i Barcelona. Jag fick inte åka med samma tåg som resten av laget till match eftersom att jag inte var tänkt att få spela. Så när möjligheten att gå till Atletico kom så tvekade jag inte en sekund, säger forwarden i en intervju med Goal efter Uruguays 2–1-seger mot Chile under natten till fredagen.

Ville bli av med lönekostnaderna

Den tidigare Barcelonastjärnan gjorde allt för att få stanna i klubben men tvingades bort då klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu ville bli av med hans löner från lönelistan.

33-åringen vann 13 titlar med storklubben.

– Jag blev inte förvånad över det Messi skrev, jag visste att han kände samma smärta som jag. Han kände att de sparkade ut mig från klubben. Ville de göra sig av med mig fanns bättre sätt att göra det på. Det var ändå sex år jag spelade för klubben, och det störde honom också, säger Suárez till Goal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Till shoppen
Stryktipset på lördag: Se expertens bästa tips om skrällarna här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Suárez klar för Atletico Madrid

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lionel Messi

Barcelona

Luis Suarez