Uniteds ultimatum till Dortmund

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United levererar ett sista bud för Jadon Sancho och José Mourinho tvingades lösa ett målmysterium.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

90 miljoner pund (ca 1,3 miljarder kronor). Det är Manchester Uniteds sista bud för Jadon Sancho, rapporterar Daily Mirror. Summan ska presenteras för Dortmund i nästa vecka i ett försök att en gång för alla få talangen till Old Trafford.

Enligt tidningen kommer 75 miljoner pund ligga på bordet direkt och resten är bonusar. United ser det som ett ”take it or leave it”-förslag. Skulle den tyska klubben tacka nej kommer Ed Woodward och resten av ledningen att vända sig till andra potentiella värvningsobjekt. Men det gäller att snabba på då fönstret stänger om tio dagar...

Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS MYSTERIUM

Ingenting undslapp José Mourinho i samband med Tottenhams möte med nordmakedonska Shkendilja. Det var målvakterna som lade märke till att det var något skumt med målen på uppvärmningen och tog hjälp av tränaren för att undersöka saken. Mycket riktigt upptäckte Mourinho att målen var fem centimeter för korta. ”Jag trodde först att jag hade växt”, förklarade tränaren på presskonferensen efter 2–1-segern.

DAGENS RYKTE

Arsenal fortsätter sin jakt på en mittfältare. Lyons Houssem Aouar samt Atletis Thomas Partey finns fortfarande med i ekvationen, men under gårdagen dök ett annat oväntat namn upp. Enligt Sky Sports ska Londonklubben visa intresse för lokalrivalen Jorginho. 28-åringen gjorde en gedigen förra säsong i Chelsea men på grund av den nya konkurrenssituationen är det möjligt att speltiden minskar i år.

Det vore i så fall den andra spelaren som Arsenal värvar från de västra delarna det här fönstret (Willians kontrakt hade dock löpt ut när han anlände).

DAGENS SCHISM

Chris Smalling blir allt mer frustrerad på Manchester United. Anledningen är att klubben fortfarande inte har kommit överens med Roma om en övergångssumma för mittbacken. 30-åringen, som var utlånad till Serie A förra säsongen och stortrivdes, är värderad till 18 miljoner pund (ca 206 miljoner kr). Roma har än så länge inte lagt ett bud på den nivån.

Smalling, som kostade 10 miljoner pund då han köptes från Fulham 2010, tränar just nu på egen hand i Manchester. Enligt Daily Mail kör han till och med dubbla pass.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS KONKURRENS

Edouard Mendy finns tillgänglig för Chelsea till helgens möte med West Bromwich. Detta har fått Kepa Arrizabalaga att agera. Den kritiserade målvakten ska ägnat sig åt extra sessioner för att bevisa för Frank Lampard att han har vad som krävs. Mendy gör å sin sida första träningen med sina nya lagkamrater under fredagen. Just nu lutar det åt att han går rakt in i startelvan, menar Daily Mail.

DAGENS KRISBESKED

Spelarna i ligorna under Premier League kommer troligtvis tvingas halvera sina löner. Det fortsatta publikförbudet medför stora konsekvenser för klubbarna som inte har Premier Leagues enorma tv-intäkter att luta sig emot. Enligt Daily Mail ska de flesta spelarna ha ett sorts tillägg i sina respektive kontrakt som möjliggör sänkningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.