NHL

Landeskog och Rantanen öser in poäng

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Finländske bjässen Mikko Rantanen är NHL-kung den här hösten.

I natt utökade han sin ledning i poängligan med tre nya poäng – och avgjorde Colorados bortamatch mot Anaheim när en dryg sekund återstod av övertidsperioden.

– För oss som spelar med honom är det ingenting annat än väntat, säger Gabriel Landeskog, som stod för mål och assist själv också, till Sportbladet efter 4-3-triumfen.

Den kedja Rantanen och Landeskog bildar med Nathan MacKinnon har överhuvudet varit en av de två inledande grundseriemånadernas vassaste formationer, men det är framförallt 22-årige Mikko från Nousis som öser in poäng.

Han stod alltså för ytterligare tre – ett mål och två assist – när Avalanche gästade Honda Center i Anaheim i natt och därmed rycker han i toppen av poängligan. Han är nu uppe i sammanlagt 32 – och det ger tre poängs marginal ner till tvåan MacKinnon. Och ett snitt, som om det skulle hålla, ger någonstans kring 130 poäng framåt våren…

– Ingen av oss som spelar med honom är förvånade. Jag skulle snarare påstå att vi ser det som helt väntat, säger ”Gabbe” på telefon från södra Kalifornien.

– Redan när jag började spela med honom för något år sedan fick jag Evgeni Malkin-vibbar och de sitter i. Det är en väldigt bra kille också, så vi unnar honom verkligen den här framgången.

Målet i natt var antagligen säsongens skönaste, för det pangade han – med ett skrämmande hårt direktskott – in när det inte återstod mer än en dryg sekund av övertidsperioden.

– Han fick på ett fantastiskt skott och ja, det är klart att det känns extra skönt att få vinna på det sättet. Överhuvudtaget är det lovande att vi hela tiden kämpar oss till segrar fast vi på slutet inte fått de starter på matcherna vi vill ha, fortsätter kapten Landeskog.

”Går bra för vår kedja”

Som svarade för ett mål och en assist själv också – och det betyder att han toppar såväl svenska målligan som svenska poängligan, den senare tillsammans med Nicklas Bäckström.

– Ja, det går ju bra för vår kedja, men det är för oss som för alla andra formationer. Det börjar med hårt jobb. Vi sliter och det ger resultat.

Även svenske backen Patrik Nemeth stod för en assist i natt – precis som Ducks-forwarden Pontus Åberg.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Upplever du oönskat håravfall? Få ny hårväxt – utan biverkningar. Prova nu till halva priset!

Provexin

Publisert:

LÄS VIDARE

Erik Karlsson sörjer klubbikonens död: ”Extremt ledsen”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Gabriel Landeskog

Colorado Avalanche

Mikko Rantanen

Sportbladet Voice