Niklas Svedberg sågas – av egna tränaren

Publicerad 2019-02-18

Niklas Svedberg matade slag på Emil Sylvegård, blev utvisad – och Malmö avgjorde.

Då sågas Timråmålvakten av sin egen tränare.

– Det är helt oacceptabelt, säger Fredrik Andersson i C More efter åttande raka förlusten.

Timrå hade blivit utspelat i den första perioden, men kom ut till mellanakten som ett helt nytt lag och pressade Malmö långa stunder.

De kvitterade två gånger om, fram till 2–2, i en målrik period innan Malmö gjorde ett litet ryck med både 3–2 och 4–2.

Då hade Malmö gjort tre mål på fyra skott i perioden.

Efter 3–2-målet valde Timrå att byta ut målvakten Viktor Brattström och i stället kom Niklas Svedberg in.

”Varit med länge...”

Ett målvaktsbyte som tränarstaben förmodligen ångrar…

När Malmö spelade fem mot fyra tog Emil Sylvegård plats framför Svedberg för att skymma honom.

Samtidigt som spelet fortgick delade Timråmålvakten ut tre rejäla slag med klubbhandsken i Sylvegårds rygg och efter avblåsning delade han ut ytterligare två vänsterkrokar i ansiktet på samma spelare.

Svedberg blev naturligtvis utvisad, Timrå fick spela tre mot fem – och Malmö avgjorde med 5–2-målet.

Målvakten fick ordentlig kritik av sin egen tränare senare i periodpausen.

– Det är helt oacceptabelt. Det finns ingen anledning att göra det där. Han har varit med så länge och måste kunna acceptera att vi fått en avblåsning och att det snackas massa skit framför målet, säger Fredrik Andersson i C More, själv gammal målvakt.

Storpublik såg matchen

Malmö kunde sedan öka på och fastställa slutresultatet 6–2 i den tredje perioden – inför säsongens näst bästa publiksiffra.

När klubben bjöd på fri entré kom hela 11 459 åskådare till Malmö Arena och skapade en atmosfär som Axel Wemmenborn.

– Skitkul när det är mycket folk. När det är så här mycket folk blir det ett bra drag i arenan, säger Malmöforwarden som gjorde två av Malmös sex mål.