Fergusons märkliga mål: ”Snyggaste någonsin”

Linköpingsmålvaktens blunder – släppte in mål från mittzon

En turlig studs senare hade han gett Rögle ledningen mot Linköping.

– Förmodligen mitt snyggaste mål någonsin, skojar matchvinnaren i C More.

Några halvchanser, men inga mål.

Den första halvan av mötet mellan Rögle och Linköping i Ängelholm var sömnig.

I slutet av andra perioden ökade serieledande Rögle takten, men det förlösande målet kom ändå oväntat.

Mål från mittzon

Med mindre än 40 sekunder kvar till pausvilan lobbade centern Brady Ferguson in pucken i mål – strax efter att han passerat mittlinjen.

Ett ingripande LHC-målvakten Marcus Högberg lär vara mindre nöjd med. Till hans försvar ska det sägas att pucken ändrade riktning efter en märklig studs mellan tekningscirklarna.

Amerikanens märkligaste mål i karriären?

– Nej, det är förmodligen mitt snyggaste mål någonsin, skrattar han i C More och fortsätter:

– Jag skojar. Jag försöker lägga den djupt, den får en turlig studs och går in.

Ferguson tvåmålsskytt

LHC:s Patrick Russell kvitterade till 1–1 innan samme Ferguson sköt hem bonuspoängen till Rögle i förlängningen.

Om första målet var ett slumpmål var 2–1 något helt annat. Efter en rapp backhanddragning lyfte han vackert in pucken bakom Högberg.

27-åringen, som förlängde sitt kontrakt med Rögle i december, har därmed gjort poäng i sex raka matcher.