Kritiken mot FBK-kaptenen: ”Upprörd”

Förlorade mot Malmö – är ny SHL-jumbo

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Färjestad föll ihop i mittperioden mot Malmö och släppte in tre mål.

En som fick hård kritik var lagkaptenen Gustav Rydahl.

– Jag skulle satt honom längst ut på bänken, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Efter en mållös förstaperiod stod Malmö för tre obesvarade mål i mittperioden borta mot tippade topplaget Färjestad.

Backen Oliver Lauridsen gjorde först mål på ett friläge, och ledningen utökades av Ponthus Westerholm följt av Jesper Jensen Aabo.

– Det är inte alls så här vi vill spela hockey. Vi vill ha fart och riv med pucken: ett jävla go helt enkelt. Vi är inte alls där, sa Färjestads Per Åslund i C More efter mittperioden.

”Fuskar”

Inför tredje perioden diskuterades Färjestads insats i C More studio. En som fick en rejäl skopa kritik för sin försvarsinsats var lagkaptenen Gustav Rydahl.

– Han är lagets ledare och förebild, men jag tycker han fuskar. Vart är han på väg här? Han ska spurta in mitt i slottet och vrida på skallen. Men han håller på att segla runt, sa experten Staffan Kronwall samtidigt som han visade upp ett klipp från en sekvens i Färjestads försvarszon.

”Längst ut på bänken”

Den förre landslagsbacken Kronwall var ”upprörd”, och Niklas Wikegård höll med.

– Jag hade satt honom längst ut på bänken. Jag hoppas att Färjestad uppmärksammar de här grejerna, säger Wikegård.

Rydahl gör sin första match efter att ha skadat sig mot Brynäs förra helgen. Egentligen skulle han vara borta i 3–6 veckor men var alltså tillbaka redan efter en vecka.

– Ibland så kan det säkert vara så att det fuskas, ibland så tror jag att man som spelare vill jäkligt mycket och så blir den fel av den anledningen. Finns nog olika sidor av det myntet, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn.

Ny jumbo

I tredje perioden reducerade nyförvärvet Jacob Nilsson med två snabba mål. Men Malmös 18-årige backtalang Helge Grans såg till att matchen slutade 4–2 till Malmö.

Därmed är Färjestad överraskande ny SHL-jumbo efter att ha passerats av just Malmö. Färjestad har endast en seger på fem matcher, 3–2 efter straffar mot Växjö.

– I det läge vi befinner oss i nu är det viktigt att vi får rätsida på spelet och att de ledande spelarna visar vägen och gör det vi har sagt. Vi går tungt, det är lite motigt och det är ju så i hockeyn ibland, säger Pennerborn.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!