Difs sportchef rasande på SHL: ”Pinsamt”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter avstängningskaoset kring Marcus Högström och ytterligare två avstängningar är Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson rasande på hur Djurgården behandlas av SHL.

– Jag tycker att det är pinsamt hur Johan Hemlin och Tomas Thorsbrink uttrycker sig i media, säger han till Hockeynews.

Det är turbulenta tider i Djurgården. Sportsligt så rasar klubben genom tabellen och dessutom har man haft tre avstängningar på samma gång.

Den på Marcus Högström var extra omtalad då Högström först blev friad och sedan stängdes av efter att spelaren anmälts av förbundet och SHL i ett senare skede.

Joakim Eriksson är inte kritisk till disciplinnämndens beslut, men han rasar mot hur klubben, enligt honom, missgynnats av SHL den senaste tiden. Och hur SHL hanterat Högström-ärendet.

– Sett till hur SHL agerade i frågan (kring Marcus Högström), jag vet inte hur man ska uttrycka sig politiskt korrekt, men jag tycker att det är pinsamt hur Johan Hemlin och Tomas Thorsbrink uttrycker sig i media och agerar under de 24 timmarna när vi har överenskommelser hur vi ska hantera saker och ting och helt plötsligt väljer man att frångå det. Det får de stå till svars för, säger han till Hockeynews.

”Skitstövlar belönas”

Eriksson menar att klubben, trots bra beteende gentemot domare på isen och i intervjuer, blir missgynnade när allt når sin spets.

– Det är snarare de som beter sig mest som skitstövlar och som skriker, gestikulerar, tränger sig in i domarutrymmen eller som har åsikter till höger och vänster om spelare i andra lag när man inte tar ansvar för sina egna spelare. Det är de som blir belönade. Det får Johan och Tomas svara för. Det är en SHL-problematik generellt och det vågar jag stå för också, säger han.

Johan Hemlin, vice vd på SHL, svarar på påståenden så här:

– Det får stå för honom. Det är väl klart att SHL försöker hålla samma linje mot alla, säger SHL:s vice vd.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!