Hagelin om Lundqvist: Kom som en chock

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. De nya lagkamraterna i Washington är skakade över beskedet att Henrik Lundqvist på grund av ett hjärtfel inte kan vara med den kommande NHL-säsongen.

– Det känns ruggigt tungt. Han var så otroligt laddad inför det här äventyret. Framförallt tänker man ju på honom och familjen och hoppas allt blir bra snabbt, säger Carl Hagelin till Sportbladet.

Hela hockeyvärlden skakades om av torsdagens besked att Henrik Lundqvist diagnosticerats med hjärtfel och tvingas avstå från spel den kommande NHL-säsongen – men särskilt hårt drabbades förstås de nya lagkamraterna i Washington Capitals, klubben ”Henke” skrev på för efter att ha blivit utköpt av New York Rangers i höstas.

– Vi visste inget om det här, han skulle komma hit för ytterligare några träningspass om några dagar, så det kom som en chock, berättar Carl Hagelin på telefon från den amerikanska huvudstaden.

”Hagge”, som spelat med Lundqvist , är uppenbart tagen.

”Det är det viktigaste”

– Ja, det känns ruggigt tungt. Jag vet hur oerhört taggad han var inför det här nya äventyret.

– Det var inte bara så att han signade för ett år bara för att ha någonstans att spela. Han var genuint lycklig, det gick att känna under de träningspass vi genomförde ihop.

Som alla andra är Hagelin nu i första hand mån om att kompisen blir bra.

– Ja, man tänker ju allra mest på Henke och hans familj. Förhoppningsvis är han snart frisk och kry igen. Det är ju absolut det viktigaste, säger han.

Nicklas Bäckström är bedrövad han också.

– Det var en riktigt tråkig nyhet vi fick idag. Jag hade verkligen sett fram emot att spela med Henke det här året, men hälsan kommer alltid först, hälsar han i ett sms.

Även Alex Ovechkin hälsar till Lundqvist.

– 100% hälsa är det viktigaste Hank. Min familj önskar dig lycka till och jag hoppas att se dig snart, skriver superstjärnan på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!