Örebros islossning när trenden bröts

Uppdaterad 2022-02-27 | Publicerad 2022-02-26

Örebro hade tre raka förluster. Växjö hade tre raka segrar.

Då bröts båda trenderna – när Örebro fick islossning och vann övertygande med 6–2.

Örebro har varit nere i en tuff trend. Tre raka förluster och tunga poäng som förlorats i slutskedet av grundserien. Men när regerande mästarna, Växjö Lakers gästade Behrn Arena så kom den efterlängtade islossningen.

Trots att det var Växjö Lakers tog ledningen så kunde Örebro samla sig och göra både 1–1 och 2–1 innan den första perioden var slut.

Misslyckad forcering

Sedan kom islossningen. Örebro sköt tolv skott och gjorde tre mål. Det vittnar om den otroliga effektivitet Närkelaget visade upp.

Växjö gjorde ett tappert försök i tredje perioden vilket resulterade i att Martin Lundberg reducerade till 5–2. Lakers tog ut målvakten men kom aldrig närmare. Med två minuter kvar av matchen satte Rodrigo Abols slutresultatet i öppet mål.

– Det var en bra match för oss. De kom ut bättre men vi jobbade oss in i matchen, säger Örebros Rodrigo Abols till C More.