Publicerad 2022-04-06

PHOENIX. Florida-katterna gjorde det i natt igen.

De kom tillbaka från 1-5-underläge mot Toronto och vann till slut med 7-6.

– Det är helt otroligt, säger matchhjälten Jonathan Huberdeau.

Första halvan av matchen i FLA Live var det Toronto Maple Leafs som imponerade – och det med eftertryck.

Trots att de hade gårdagsnattens klang- och jubelföreställning mot Tampa i benen befann de sig i 5-1-ledning i mitten av andra perioden.

Men då blottade pantrarna återigen klorna och gjorde precis som mot New Jersey i Newark i lördags, när de låg under med 6-2 efter 40 minuter och ändå vann med 7-6.

Mål efter mål ramlade in i gästernas kasse och åtta minuter in i slutperioden hade de vänt det till synes omöjliga underläget till 6-5-ledning.

Sedan visade visserligen Leafs ånyo klass genom att komma tillbaka och kvittera – men 2.47 in i förlängningen piskade Jonathan Huberdeau in avgörande 7-6.

– Det är helt otroligt att det blir likadant igen, säger hjälten, som stod för ytterligare ett mål och tre assist i matchen och nu är uppe i sammanlagt 102 poäng.

– Vi måste undvika att hamna i såna här underlägen, men vi visar fantastisk karaktär som kommer tillbaka igen. Jag är stolt över hela laget.

Jonathan Huberdeau firar sitt mål

Nya stjärnans första mål

Claude Giroux gjorde för övrigt sitt första mål som Florida-panter – och hos Toronto återfanns William Nylander bland målskyttarna.

Erik Källgren startade i gästernas kasse och hann stoppa 20 skott, men i slutet av andra perioden träffades han av ett Robert Hägg-skott rakt i masken och plockades av isen för att genomgå hjärnskakningskontroll.

– Erik mår dock bra och hade kunnat fortsätta spela, meddelar coachen Sheldon Keefe.