Forsberg avslutade 2022 med hattrick

Publicerad 2023-01-01

LOS ANGELES. Filip Forsberg är plötsligt glödhet.

Han fullbordade säsongens första hattrick när han med fyra sekunder kvar av Nashvilles bortamatch mot Vegas kvitterade till 4-4.

Om det stämmer att man sätter tonen för nästa år under nyårsaftonens sista timmar lär Filip Forsberg komma att äga 2023.

För efter en höst när det gått lite trögare än väntat för prickskytten från Leksand avslutade han 2022 med rungande eftertryck.

Redan i fredags stod han för mål och två assist mot Anaheim och under nyårsaftonens matiné i T-Mobile Arena i Las Vegas kom den verkliga urladdningen.

Filip gjorde ett rasande snyggt mål, ur ingen vinkel alls, redan i första perioden – och sedan såg han allena till att Predators hämtade in 4-2-underläge i sista perioden. Han reducerade till 3-4 efter nio minuter och när blott fyra sekunder återstod räddade han poängen genom att fullborda säsongens första hattrick.

Sedan åkte gästerna dessvärre på en utvisning under förlängningen, varpå Nic Hauge kunde avgöra för Vegas, men ändå.

Filip Forsberg har visat att 2023 blir hans år.

Buffalo Sabres stormar vidare i sin envetna jakt mot strecket. Under nyårsaftonen tog de sjätte raka segern genom att slå självaste Boston på bortaplan.

Serieledarna hade 3-2-ledning långt in i tredje perioden, men när lite mer än en och en halv minut återstod kvitterade Dylan Cozens – och sedan avgjorde Alex Tuch med sitt andra mål för dagen.

– Vi backar inte för någon, säger hjälten, som också assisterade till två mål.

Även Rasmus Dahlin noterades för en assist.

Washington Capitals inledde sin nyårsfest redan under blanka eftermiddagen.

De krossade Montreal med 9-2 och såg ut att göra lite som de ville inför lyckorusiga fans i Capital One Arena.

Alex Ovetjkin fullbordade ett hattrick och såväl Erik Gustafsson som Marcus Johansson bidrog med både mål och assists.

Alex Edler spelade under nyårskvällen sin 1000:e NHL-match, men firandet blev blygsamt då hans LA Kings något otippat förlorade med 4-2 mot Philadelphia hemma i Crypto.Com Arena.

Adrian Kempe gjorde det ena av hemmalagets mål och Viktor Arvidsson spelade fram till det andra – och i gästernas kasse såg en mycket solid Samuel Ersson till att stoppa 27 skott.