Publicerad:
Uppdaterad:

Timrå sparkar och polisanmäler klubbchefen

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Timrå har sparkat sin klubbchef.

Jörgen Wahlberg får lämna med omedelbar verkan.

– Vi har olika syn på affärsmoral och etik, säger ordföranden Lars Backlund.

På grund av upprepade händelser som har med Timrås affärsverksamhet och ekonomi att göra har styrelsen valt att avskeda klubbchefen Jörgen Wahlberg, 44.

– Vårt förtroende för vår klubbchef är förbrukat. Det var inget trevligt möte, säger Lars Backlund.

För Sundsvalls Tidning bekräftar han också att Timrå kommer att polisanmäla Jörgen Wahlberg.

Jörgen Wahlberg.
Foto: Bildbyrån
Jörgen Wahlberg.

Timrås styrelse vill inte gå in på några detaljer om vad som har hänt men ordföranden låter att förstå att det handlar om allvarliga händelser.

– Vi tycker inte att han har följt föreningens värderingar när det gäller affärer, vi står för rent spel och att regler ska följas. Det handlar om de affärer han har gjort som vi inte kan ställa oss bakom, säger Lars Backlund.

”Handlar om vår existens”

Timrå-ordföranden säger till Sundsvalls Tidning att det inträffade inte kommer att påverka klubbens ekonomi och att de kommer att gå skadeslösa ur det inträffade.

– Vi kommer att göra en polisanmälan, för vi vill se om det är något fel som har begåtts. Vi vill ju göra det här lite grann för att skydda föreningen – för det handlar om föreningens existens i det klimat som är i dag med Östersunds FK, med alla andra idrottsföreningar som gör fel saker känner vi att det här är rätt för oss, säger Lars Backlund till tidningen.

Jörgen Wahlberg har varit klubbchef i Timrå över de två senaste säsongerna.

Timrå har inlett hockeyallsvenskan med att vinna över Vita Hästen borta med 4–3 och hemma mot Södertälje med 3–2 på övertid.

Hemvändande storstjärnan Jonathan Dahlén har gjort sex poäng (tre mål och tre assist) och gjort båda de matchavgörande målen i de två matcherna.

Sportbladet har sökt Jörgen Wahlberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: