”Borta en längre tid”

Publicerad 2020-12-29

Kevin Poulin tingades lämna mötet med Almtuna. Arkivbild.

Han hade nyligen gjort comeback efter skada.

Men i 3–0-segern mot Almtuna åkte Björklövens målvakt Kevin Poulin på en rejäl smäll och tvingades utgå.

”Vi vet mer i morgon. Det enda vi vet är att han blir borta en längre tid”, skriver Björklövens sportchef Per Kenttä i ett sms till Sportbladet.

Kevin Poulin hade spikat igen helt i hemmamatchen mot Almtuna.

Med drygt tio minuter kvar att spela tog sig den kanadensiska långt utanför målet och spelade bort pucken. Samtidigt stormade Tobias Liljendahl mot samma puck och brakade in i Poulin.

”Blir överkörd”

Poulin fick rejält ont och blev liggandes länge på isen. Till slut fick han hjälp att resa sig och byttes ut mot Isak Mantler. Liljendahl fick ingen utvisning.

– Det är klart det är tufft. Vi får Vesel (Tyler) skadad tidigt också och går på tre centrar i 60 minuter i princip. Och sen målvakten som blir överkörd. Just nu vet jag inte status men det ser inte så bra ut, säger Björklövens tränare Hans Wallson i C More.

Rasar

Beroende på hur allvarligt det är med Poulin så kan det sätta Björklöven i en ny knivig målvaktssits. När Poulin ådrog sig sin handledsfraktur och blev borta i sex veckor värvades Connor Ingram in, men han har nyligen återvänt till Nordamerika.

Björklövens sportchef Per Kenttä var rasande efteråt.

– Det är helt medvetet. Han har tid att svänga undan. Jag tycker det är för jävligt att vi inte skyddar målvakter i svensk hockey. Han var först till pucken och det är solklart, säger Kenttä till Expressen.

Och det ser inte lovande ut för Poulin.

Isak Mantler skulle dockspika igen under sina drygt tio minuter, och Björklöven vann matchen med 3–0 och bröt därmed sin tre matcher långa förlustsvit.

– Bra disciplin och ordning och reda i alla lagdelar. Bra målvakter också, säger Hans Wallson.

Timrå var nära att bli nollat för första gången den här säsongen. Men Albin Lundin hittade rätt med tre minuter kvar att spela borta mot Bik Karlskoga.

Däremot blev det ingen vinst för serieledaren.

Lundins mål var enbart en reducering och Karlskoga vann med 3–1.