Bröt sviten på elva förluster

Nick Ebert tillbaka efter elva månaders skadefrånvaro

Publicerad 2021-01-23

Örebro hade inte vunnit i Göteborg sedan 2015. Men efter elva raka bortaförluster mot Frölunda, så bröt Örebro den segerlösa sviten.

Man gjorde det med Nick Ebert på isen som var tillbaka efter elva månader.

Örebros Nick Ebert var tillbaka på isen efter 11 månaders skadefrånvaro. Han skadade sig i en försäsongsmatch mot Oskarshamn i somras och har inte kunnat spela på hela säsongen. Amerikanen tvingades dessutom till operation i september och först idag, kunde Ebert göra säsongsdebut för Örebro efter sin axelskada.

– Det har varit svårt, jag ska inte ljuga, det har varit fem långa månader. Väldigt många ensamma dagar. Men det har varit elva månader så det kan ta ett litet tag att hitta timingen i spelet igen men jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna, sa Ebert inför matchen.

Ebert och hans försvarskollegor i Örebro fick jobba hårt för inledningsvis var det Frölunda för hela slanten. Men trots 20–3 i skott till Frölunda och dubbla powerplay, så stod det fortfarande 0–0 efter den första perioden. Örebro hade främst sin norske målvakt Jonas Arntzen att tacka för det.

Nick Ebert.

Räddade 41 skott

Trots det stora spelövertaget så var det ändå Örebro som tog ledningen i början av den andra perioden. Finländaren Robert Leino skrinnade sig fri och fintade bort Niklas Rubin i Frölundas mål. 21–4 i skott till Frölunda men 1–0 till Örebro i mål där och då. 1–0-målet var Leinos elfte för säsongen och elva minuter senare så gjorde Leino sitt andra mål för kvällen när han återigen kom fri med Niklas Rubin. Den här gången valde Leino skottet före dribblingen men resultatet blev detsamma – nätrassel och måljubel för Örebro.

I den tredje perioden kunde Rodrigo Abols göra 3–0 för Örebro efter att ha blivit framspelad av Borna Rendulić.

Frölunda var ineffektiva framför mål matchen igenom och lyckades inte få hål på Arntzen i Örebrokassen som spikade igen. Frölunda vann skottstatstiken med 41–20, men Örebro vann matchen med 3–0.

– Det är väl inte jag som vinner ensam men det är klart att det är kul att hålla nollan mot Frölunda borta, säger matchhjälten Jonas Arntzen efter matchen till CMore.