Kan flytta till Globen – och gå under jorden

Planerna på att riva Hovet bekräftade

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Globen ska moderniseras samtidigt som Hovet går i graven och ersätts med underjordiska träningsrinkar.

Detta föreslås i en utredning av SGA Fastigheter som Djurgården Hockey ställer sig positiv till.

– Lägger man över hockeyn till Globen så måste klubbarna ha bra villkor att kunna träna, säger Christel Wiman på SGA Fastigheter.

Redan i maj i år kunde Sportbladet avslöja planerna på att riva 60 år gamla Hovet för att flytta Djurgårdens och AIK:s hockeyverksamhet till ett moderniserat Globen.

Nu har Dif officiellt gått ut med att SGA Fastigheter har färdigställt en utredning som bekräftar ovanstående och dessutom avser att bygga nya träningsrinkar under jorden där Hovet står i dag.

– Just nu är vi i en utredningsfas och träningsrinkar finns i förutsättningarna. Lägger man över hockey till Globen så måste klubbarna ha bra villkor att kunna träna och allmänheten måste också få chansen till att åka skridskor, säger Christel Wiman, tillförordnad vd för SGA Fastigheter.

Ett mer kompakt Globen

Tanken är att Djurgården och AIK från och med 2019 ska spela sina hemmamatcher i ett nytt och modernt Globen med ett höj- och sänkbart tak. Detta för att möjliggöra en flexibilitet i åskådarantal och flytta fram platserna ända ned till sargen. Förhoppningen är att detta ska skapa en mer kompakt Hovet-känsla med en förbättrad akustik.

”Vi ser positivt på utredningen och den rekommendation som görs och som lyfter fram våra behov i en moderniserad Ericsson Globe”, skriver Djurgården på sin hemsida och tillägger:

Tas beslut nästa år

”Hovet är en historisk och för oss djurgårdare betydelsefull plats. Samtidigt är arenan för gammal för att klara av de omfattande renoveringar som skulle behövas på sikt”.

Näste steg i processen blir att politikerna i Stockholms stad i första kvartalet nästa år ska ta del av utredningen och ta ett inriktningsbeslut.

– I januari 2017 vet vi mer. Bland annat har vi då fått indikationer vad det finns för betalningsvilja att förvärva området, säger Christel Wiman.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!