Publicerad 2020-12-02

Patrik Karlkvist (t.h.) firar sitt mål med Brendan Mikkelson.

Föräldrarna och barndomsvännen Marcus Sörensen på läktaren.

Då blev Patrik Karlkvist målskytt när Modo bortaslog formstarka Södertälje.

Södertälje kom till matchen med sex raka trepoängare och var ett av hockeyallsvenskans formstarkaste lag. Men mot gästande Modo bröts segersviten efter en 2–3-förlust efter straffar.

Det var dock Södertälje som inledde bäst. I slutet av första perioden gav Emil Alba, med förflutet i Modo, hemmalaget ledningen.

”Tog en fika”

Tre minuter in i mellanakten kom också utökningen (Ludwig Blomstrand), men sedan vaknade Modo. Dansken Mikkel Aagaard reducerade innan Södertäljefostrade Patrik Karlkvist utjämnade.

Passande nog var såväl Karlkvists föräldrar som barndomsvännen, tillika NHL-proffset, Marcus Sörensen på plats i Scaniarinken.

– Jättekul. Jag var och tog en fika med “Sören” förut, jättekul, säger Patrik Karlkvist i C More.

Sörensen (också fostrad i Södertälje), som gjorde stor succé i Vita Hästen under hösten, fick se matchen gå till förlängning och sedermera straffar. Där kunde Patrik Karlkvists Modo ta extrapoängen efter mål av Aleksi Heponiemi.

Vinsten var Modos tredje raka. Efter matchen var tillfällige huvudtränaren Pär Styf nöjd.

– Vi gjorde en bra första och en riktigt, riktigt bra tredje period, säger Styf.

Västerås hade tre raka förluster och 13 insläppta mål. Men mot Mora studsade de tillbaka och vann med hela 5–1. Hemmalaget hade 3–0 efter den första perioden och gjorde ytterligare två mål innan gästande Mora – som föll med 2–8 mot Bik Karlskoga senast – tröstmålade.

Senast föll de hemma mot nykomlingen Väsby. Men mot Tingsryd kunde Björklöven ta en komfortabel 3–0-seger.

I och med vinsten toppar Umeålaget alltjämt den hockeyallsvenska tabellen. Tre poäng före Timrå, som har spelat tre matcher färre.

Marcus Sörensen (mitten) i San Jose-tröjan.