Linus Sandin kvitterade och avgjorde på straffar för Rögle

Publicerad 2023-01-14

Linus Sandin gjorde 4–4 för sitt Rögle i matchen mot Oskarshamn och tog matchen till straffar.
Väl där blev Sandin hjälte när han också satte den avgörande straffen.
– Väldigt skönt med två poäng, säger Linus Sandin i C More.

Det var två formstarka lag som gjorde upp om segern i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn. Matchen svängde ordentligt och framförallt den första perioden kantades av flera utvisningar.
Oskarshamn hade flera möjligheter att ta ledningen i matchen. Men det var Rögles supertalang Marco Kasper som gjorde matchens första mål och låg bakom flera av Rögles mål.

– Viktigt och skönt att göra mål, konstaterar Kasper.

Kvitterade i sista sekunden

När det återstod en (!) sekund av första perioden kvitterade i Oskarshamn i numerärt överläge.

Men Rögle återtog ledningen i den andra perioden.

Först gjorde laget 2–1 genom Adam Tambellini i powerplay och sedan utökade Ängelholmarna ledningen till 3–1.

Men Oskarshamn gjorde 3–2 innan mellanperioden var över.

Linus Sandin hjälte

Antti Suomela gjorde sitt andra i matchen när han kvitterade för Oskarshamn i den tredje perioden - laget tog också ledningen i den sista perioden genom Cameron Brace.

Men Linus Sandin lyckades kvittera och tog matchen till straffar - där samma Sandin satte den avgörande straffen för Ängelholmarna.

– Vi visar att vi är ett starkt lag när vi spelar på det sättet vi ska göra, säger Sandin.