Nya passningen efter paraplydrinkshånet: ”Ni tycker och tänker”

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Mathias Bromé.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Mathias Bromé.

HOCKEY

GÄVLE. Efter paraplydrinkshånet för ett år sedan.

Nu skickar Mathias Bromé en ny passning till alla hockeyjournalister och experter:

– Ni har säkert tippat oss långt ner som ni burkar göra, men vi är bättre än förra säsongen, säger Örebroforwarden.

Just ”Örebroforwarden” om Bromé är en sanning med modifikation. Inför säsongen skrev landslagsforwarden på ett kontrakt med Detroit Red Wings och tanken var att han skulle inleda säsongen där. Så kom coronan och allt vändes upp och ner. Nästa NHL-säsong planeras att dra igång först i december och eftersom Bromé fortfarande hade kontrakt med Örebro öppnandes möjligheten att inleda säsongen där: 

– Det var inget svårt beslut, fast egentligen bestämmer inte jag så mycket utan det är Detroit som har sista ordet och de tycker att det är bra att jag börjar här. Personligen är jag väldigt glad att jag fick möjligheten av Örebro att få vara här och jag ska göra allt i min makt för att göra det så bra som möjligt.

Inför förra säsongen var Örebro rejält nederlagstippat av de flesta hockeytyckare och experter. Något som fick Mathias Bromé att reagera:

– Det är många som har druckit paraplydrinkar i sommar antagligen, som inte har så mycket koll och som kanske inte varit i ishallar under försäsongen och tittat. Vi är ett bra lag med många spelare som kommer att ta nästa kliv, sa han till Expressen under upptaktsträffen för ett år sedan.

Halkade ner till åttonde plats

Sedan gick Örebro ut och var ett stabilt topplag i SHL fram till januari då svackan kom och laget åkte ner till åttonde plats i tabellen. 

Ändå en högre tabellplacering än vad de flesta förhandstipsen var. 

Så den naturliga frågan till Mathias Bromé efter 4–1-segern i träningsmatchen mot Brynäs är: Hur bra är Örebro den här säsongen?

– Jag tycker vi är bra. Vi har fått in en bra mix med många duktiga hockeyspelare som vill framåt och det vill Örebro också. Jag skulle säga att vi är bättre än förra säsongen.

Du skickade en ganska tydlig passning att vi inte var tillräckligt pålästa för ett år sedan:

– Ja, det var på upptaktsträffen och då fick man se lite tips och så. Nu har jag inte sett hur någon har tippat, så jag kan inte slänga ur mig något än. Men ni har säkert tippat oss långt ner som ni brukar göra. Det är säkert som vanligt: experterna tycker och tänker som de gör, och det är ert jobb, men vi ska visa motsatsen.

Ge mig en tabellplacering, var placerar du Örebro i år?

– Bättre än förra året så förhoppningsvis är vi topp-6.

Och det känns realistiskt?

– Ja, absolut. Det tycker jag verkligen, vi har ett bra lag och två fantastiska målvakter. Vi har mycket att bygga vidare på. Vi är bättre i de flesta lagdelarna och har en bredare trupp och är bredare överlag. Vi har fått in många spelare som kan avgöra matcher och de är vad som behövs i den här tajta ligan, säger Mathias Bromé.


FREDAG 28 AUGUSTI: Se SSK–Brynäs exklusivt – gå med i Plus

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!