Svenska stjärnorna hyllar Erik Karlsson

”Sharks får en fantastisk hockeyspelare”

Av: Per Bjurman

Publicerad:

LAS VEGAS. Själv är han hemma i Ottawa och återhämtar sig efter sin ljumskoperation – men Erik Karlsson står ändå i centrum under NHL:s Awards-gala i Las Vegas

Landsmännen som samlats i den gastkramande sommarhettan i spelmekkat jublar åt den småländske backstjärnans nya drömkontrakt med San Jose.

– Han förtjänar det. Sharks får inte bara en fantastisk hockeyspelare, Erik tillför oerhört mycket mer än det han gör på isen. Han är av de som gett mig mest stöd under det här året, säger till exempel Robin Lehner.

Det spelar ingen roll att ”EK65” för en gångs skull inte närvarar vid det årliga Awards-partyt i Vegas.

Efter måndagens nyhet om att han skrivit på ett åttaårskontrakt med San Jose Sharks, värt nästan 900 miljoner kronor, får han all uppmärksamhet i alla fall.

”Vi får mötas i en final istället”

Och alla verkar genuint glada å den svenske stjärnans vägnar – till och med Norris Trophy-nominerade Victor Hedman, som i och med den här affären tvingas sluta drömma om att få bäste kompisen som backpartner i Tampa.

– Vi får försöka se till att mötas i en Stanley Cup-final i stället, flinar ”Vigge”.

– Jag är verkligen glad för Eriks skull. Han får ett väldigt fint kontrakt som han definitivt förtjänar och San Jose får en världsback i åtta år till.

Victor satt på planet över Atlanten, på väg mot Vegas, när nyheten om att Erik skrivit på kontraktet briserade – och tog, någonstans över Grönland, kontakt direkt.

– Ja, vi snackade lite och han var förstås väldigt glad och nöjd. Han trivs riktigt bra i San Jose och ville stanna, fortsätter han.

– Det hade varit roligt att få spela ihop med honom, absolut, men det är alltid skoj att möta honom också och vi är fortfarande oerhört bra kompisar.

”Han är grym människa”

Även Robin Lehner, som spelade ihop med ”Kung Karl” i Ottawa i flera säsonger, gläds innerligt med den före detta lagkamraten.

– Jag kan inte säga tillräckligt bra saker om Erik, han är en grym människa och förtjänar absolut detta, säger han.

– Sharks får inte bara en fantastisk hockeyspelare, Erik tillför oerhört mycket mer än det han gör på isen. Han är av de som gett mig mest stöd under det här året och bland annat skickat mig uppmuntrande sms med jämna mellanrum. Igen, han förtjänar bara det bästa.

Publicerad:

LÄS VIDARE