Markströms dystra facit – förlorade femte raka

Tränaren: ”Vet inte om han såg den där”

Publicerad 2021-04-03

Motgångarna håller i sig för Jacob Markström och Calgary Flames.

I nattens Battle of Alberta mot rivalerna Edmonton Oilers kom Flames femte raka förlust med svensken mellan stolparna.

Markström kom till Calgary som klubbens stora nyförvärv inför säsongen.

Inledningsvis såg svensken ut att infria de höga förväntningarna men efter att gjort comeback från een skada tidigare i vår har Markström haft det kämpigt.

I natt förlorade svensken sitt femte framträdande i rad efter att ha släppt in tre mål på 28 skott.

Jacob Markström.

Det matchvinnande målet kom halvvägs genom den trejde perioden efter att Connor McDavid direkt efter tekning skjutit ett skott som just så när letade sig igenom Markströms försök att täppa till.

– Jag vet inte om Markström såg den där eller inte, det var svårt att säga från bänken, säger Flames tränare Darryl Sutter efter matchen.

Riktar kritik mot annan svensk

Målet innebar 3–2 till Oilers men Sutter är försiktig med att lasta sin svenske keeper för förlusten.

Istället kritiken mot laginsatsen framåt, och lyfter fram en situation med en annan svensk i fokus.

– När det står 3–2 och vi har tagit ut målvakten får Lindholm ett läge han måste sätta. Det går inte att nära sig med att säga att vi var nära eller att vi gjorde vårt bästa.

Flames ligger för närvarande näst sist i North Division och har sex poäng upp till Montréal på sista slutspelsplats, men med fem fler spelade matcher.

Johan Larsson gjorde sitt femte mål för säsongen när hans Arizona i natt vände och vann över Anaheim med 4–2 på bortaplan.

Baljan i fråga var dessutom en tjusig en.

Svensken blåste förbi försvarande anka och tryckte dit 1–1 i slutet av den första perioden.

Coyotes är därmed tillbaka på slutspelsplats, en poäng för St. Louis.

I en annan del av Kalifornien har det under natten spelats derby mellan San Jose och Los Angeles.

Där var det klar fördel Sharks som vann med övertygande 3–0.

Brent Burns hade dessutom dubbel anledning att jubla efter att ha inkasserat sin 500:e assist i NHL-karriären.