Under långfredagen slog Todd Winder, 24, till fyra gånger om – och såg till att skicka Vimmerby vidare till kvartsfinal i hockeyettan.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Matchen var dock långt ifrån ensidig.

Gästande Mörrum gjorde allt för att få till en ny match på påskafton.

När Todd Winder gjorde sitt andra mål i matchen innebar det 2–1 hemmalaget med mindre än en period kvar att spela.

Men med två blixtsnabba mål snart därpå vände Mörrum på steken och satte all press på hemmalaget.

Då klev Winder fram på nytt.

Med mindre än fem minuter kvar fullbordade kanadensaren sitt hattrick och tvingade fram en övertidsperiod.

Väl där behövde han inte många minuter innan även det fjärde målet i matchen kom – ett mål som skickade hem Mörrum för den här säsongen.

Därmed är Vimmerby nu klara för kvartsfinal och kan fira påsk i godan ro.

Troja/Ljungby tog hem första mötet mot Teg i överlägsen stil.

Och även i returen på bortaplan i Umeå såg smålänningarna till att övertyga på nytt.

Första mötets hattrickhjälte Alexander Bjurström behövde inte ens en halv period innan han återigen hittade nätet vilket blev början på slutet för Teg.

När röken hade lagt sig stod Troja återigen som segrare, denna gång med 4–2 efter att André Nordstrand och Simon Rodling bankat in varsitt tröstmål.

Därmed är smålänningarna klara för kvartsfinal i hockeyettans slutspel.

Även Mariestad såg till att boka resa till kvarten under dagen – men det satt långt inne.

BoIS gav sig själva en 2–0-ledning med halva matchen spelad och intog sedan försvarsposition.

Hemmalaget Dalen krigade, kämpade och fick dit en reducering via Jacob Grönhagen i slutet på andra, men närmare än så kom man inte.

Istället kunde Mariestad hålla undan och ut och därmed se fram emot fortsatt slutspel.