Kvalet lever efter Troja/Ljungbys osannolika vändning

Uppdaterad 2022-03-24 | Publicerad 2022-03-23

0–2 blev 2–2 – i sista minuten.

Efter kvittering med sex (!) sekunder kvar avgjorde sedan Troja/Ljungby i förlängningen och skakade liv i kvalet mot Södertälje.

Det var länge nattsvart för Troja/Ljungby vars besök i hockeyallsvenskan såg ut ha varit tillfällig.

Smålänningarna förlorade båda inledande matcherna i Scaniarinken mot Södertälje i det hockeyallsvenska kvalet.

Och i kvällens tredje mötet hemma i Ljungby hade Södertälje ett järngrepp om matchen och en 2–0-ledning med 54 sekunder kvar.

Då gjorde hemmalaget det osannolika.

Avgjorde i förlängningen

Först reducerade Karl Olofsson till 1–2 och med endast sex sekunder kvar sköt Joakim Hilding in kvitteringspucken.

– Det var en upphämtning jag inte såg komma, sett hur spelet såg ut i tredje perioden. Men vi lyckades med den sista lilla energin och kraften. Jag är väldigt, väldigt glad, säger Troja-tränaren Roger Forsberg i C More.

Matchen gick till förlängning och elva minuter in i densamma fullbordade Oscar Öhman vändningen genom att trycka in segermålet som fick godkännas först efter videogranskning.

– Nu är det helt öppet. Det här gör att vi växer utav helvete. Södertälje hade ena foten kvar i allsvenskan, men nu är de nere på golvet igen.

Den fjärde kvalmatchen i bäst av sju spelas på fredag i Ljungby.