Brynäs kvitterade finalserien – efter omdiskuterade målet

Nu väntar en femte avgörande match om SM-guldet

Publicerad 2022-04-05

Luleå tog ledningen och dominerade matchbilden.

Då klev Brynässtjärnan Lara Stalder fram – och stod för ett misstänkt offside-mål när finalserien kvitterades.

– Vi behövde lite tur, säger Lara Stalder om situationen i SVT.

Brynäs IF

Brynäs var piskade att vinna för att tvinga fram en direkt avgörande match i finalserien mot Luleå. Men det var hemmalaget Luleå som startade matchen bäst. Viivi Vainikka gav hemmalaget ledningen efter elva minuters spel.

Men bara 47 sekunder senare så satte Lara Stalder, som gjorde sin första match efter avstängningen, kvitteringspucken fint. Men det blev ett omdiskuterat mål – då det syntes på tv-bilderna att Lara Stalder var i en misstänkt offsideposition.

Målet kvitterade matchen och bara 29 sekunder senare satte Denisa Krizova ledningsmålet till Brynäs.

– Vi behövde lite tur, precis som de hade förra gången. Så vi tar den, säger Lara Stalder om sitt mål till SVT.

Desto mindre muntert var det i Luleålägret.

– Det var offside. Det finns inte så mycket vi kan göra just nu. Det är så klart inte bra, säger en besviken Viivi Vainikka till SVT.

I mellansnacket diskuterades situationen och experterna menade på att det var en solklar offside och kritiserade domslutet.

– Här ser vi ett felaktigt domslut som det blir i slutändan när de missar offsiden, säger SVT:s programledare, Dusan Umicevic.

Slutade med jättekross

I den andra perioden drog Brynäs ifrån rejält och fullkomligt förnedrade Luleå. Brynäs gjorde hela fem mål och efter två perioder stod det således 7–1 (!). Slutsiffrorna skrevs slutligen till 7–2.

I och med segern så tvingade Brynäs fram en femte och helt avgörande match på hemmaplan. Matchen spelas på torsdag.