Garpenlöv: ”Klart killarna känner press”

Publicerad 2023-01-13

Djurgården förlorade igen.

Femte raka förlusten för Djurgården.
Laget tog ledningen i den tredje perioden men föll slutligen på straffar mot Karlskoga.
– Vi behöver en vinst så att vi får lite självförtroende, säger tränare Johan Garpenlöv i C More.

Djurgården som spelade i SHL förra året och är topptippade i hockeyallsvenskan den här säsongen varit inne i en tung period. Inför matchen mot Karlskoga hade Stockholmarna förlorat fyra raka matcher.

Och det blev en femte.

Karlskoga vann efter att Jesper Kokkonen avgjort straffläggningen med en kylig dragning.

– En härlig match och inramning. Jäkligt kul att vinna också, säger Jesper Kokkonen i C More.

Slarvigt Djurgården

Karlskoga började även matchen bäst.

”Slarvigt” recenserade C Mores expert Mikael ”Daggen” Eriksson Djurgårdens försvarsspel tio minuter in i den första perioden.

Och slarvet skulle både fortsätta och straffa sig. För sex minuter in i den andra perioden låg Djurgården under med 2-0 efter två pucktapp.

– Spelarna funderar lite för mycket vad de ska göra, förklarar Garpenlöv.

Djurgården spelade upp sig

Men kort efter 2-0 reducerade Djurgården till 2-1 i powerplay genom Noah Östlund som representerade Sverige i JVM.

Och Östlund gjorde ytterligare ett mål i matchen som slutade 3–3 efter ordinarie tid och gick till straffar. Och där avgjorde Jesper Kokkonen för Karlskoga.

Djurgården har fortfarande inte vunnit 2023 och ligger femma i tabellen.

– Klart killarna känner en press, säger Garpenlöv.