”Är inte orolig för egen del”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Han brukar vara den som låser upp allting med sina fantastiska passningar….

Nu sitter Erik Karlsson inlåst i självvald karantän i sitt hus utanför San Jose.

– Jag är inte orolig för egen del men skulle inte kunna leva med att utsätta någon annan för fara, säger den småländske backstjärnan till Sportbladet

Santa Clara-countyt i Kalifornien, som San Jose tillhör, var bland de första i USA som drabbades av mer omfattande spridning av coronaviruset, så Erik Karlsson – en av de allra mest framstående pjäserna i San Jose Sharks – befinner sig sedan länge i den nya verklighet som fler och fler i Nordamerika ställs inför.

– Ja, jag och familjen har hållit oss här i huset i tio dagar nu, berättar den 29-årige stjärnan.

– Tack och lov hade jag precis fyllt på lagren med mat och dryck när det här hände så vi har inte behövt ta oss ut. Vi gör inte så mycket, dagarna får bara gå. Jag är inte så orolig för egen del, men skulle inte kunna leva med att utsätta någon annan för fara. Man vet ju inte om man för smitta vidare utan att vara sjuk själv.

Erik och Melinda Karlsson.
Foto: GETTY, TT
Erik och Melinda Karlsson.

Erik och hustrun Melinda har dessbättre en fin liten distraktion som tar tankarna från den sortens oro:

Fem månader gamla dottern Harlow.

– Ja, mycket av vår tid går ju åt till att ta hand om henne och då går det inte att tänka på så mycket annat, fortsätter ”EK65”.

– Det är skönt att fokusera på det, att hon ska ha det så bra som möjligt. Då grubblar man inte på vad som händer där ute.

”Går ju inte att träffa någon...”

Några planer på att, likt kollegor som Mika Zibanejad och Henrik Lundqvist, åka hem till Sverige har Erik inte haft.

– Nej, vi funderade ett tag i början på om vi skulle ta oss till Ottawa men det går ju inte att träffa någon alls under de här omständigheterna så det handlade om att sitta i huset där eller sitta i huset här och då tyckte vi att det var lika bra att stanna här, förklarar han.

– Det är en jäkla situation det här, som man inte vet så mycket om. Men det finns inte så mycket annat att göra än att vänta och vara försiktig och hoppas att det blir bättre så småningom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!