”Det är den största besvikelsen”

Sorg i San Jose efter uttåget ur Stanley Cup

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

ST. LOUIS. Drömmen är över.

Gamle Joe Thornton kommer inte få kröna sin gloriösa karriär med en Stanley Cup-titel.

– Det är den största besvikelsen. Jag känner ansvar för att inte ha hjälpt honom nå dit, säger coachen Pete DeBoer med darr på stämbanden och uttrycker samtidigt sorg över att han bara hade Erik Karlsson helt frisk i sex veckor under säsongen.

Det var så de hade planerat det i San Jose under det här slutspelet.

Alla skulle sluta upp runt 39-årige Joe Thornton och se till att han fick lyfta Stanley Cup-bucklan efter 21 säsonger i världens bästa liga.

Men det blir det alltså inget med.

”De två tyngsta lagen möts i final”

Utan skadade stjärntrion Erik Karlsson, Joe Pavelski och Tomas Hertl hade de mycket lite att sätta emot och förlorade nattens sjätte match mot St. Louis – och är därmed utslagna ur slutspelet.

– Jag är stolt över hur killarna kämpade ikväll, men det gick inte. De två tyngsta och hårdaste lagen i ligan ska mötas i final och så är det bara med det, säger coachen Pete DeBoer när han möter media efteråt.

– Det är en stor besvikelse. Framförallt för Joe Thorntons skull. Vi i coach-staben ville verkligen hjälpa honom att vinna en cup, för han förtjänar det verkligen. Han borde få vara där, med bucklan i famnen. Men det här är en tuff bransch och det händer inte i år.

Joe Thornton.
Foto: Richard Ulreich/CSM/REX / REX
Joe Thornton.

Karlsson kan ha gjort sin sista match i Sharks

DeBoer uttrycker också sorg över att han inte hade tillgång till en hel och frisk Erik Karlsson i mycket mer än sex veckor.

– När Erik hade acklimatiserat sig och spelade på toppen av sin förmåga, då var vi bästa laget i ligan, menar han.

– Men sedan har han varit skadad och det är klart att det varit ett avbräck för oss. Han är en av de bästa backarna i världen.

Frågan är också om den 28-årige stjärnan – som alltså missade nattens drama på grund av trasiga ljumskar – gjort sin sista match i Sharks-tröjan.

Han ska skriva nytt kontrakt i sommar – karriärens viktigaste – och mycket tyder på att han kommer hamna någon annanstans. Kanske i Tampa, kanske i New York Rangers.

Även Gustav Nyquist – som Sharks trejdade till sig från Detroit i februari – sitter på utgående kontrakt och kan mycket väl komma att hamna någon annanstans.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: