Boustedt svarar på hockeyprofilernas upprop

Publicerad:
Uppdaterad:
Boustedt.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Boustedt.

HOCKEY

Ishockeyprofilerna skickade sin skrivelse till förbundet under onsdagen.

– Deras svar var så torftigt, det var fan inte ens ett svar, säger initiativtagaren Curt Lundmark.

– Vi har som vi tidigare sagt en gemensam överenskommelse med Anders Feltenmark i samband med att han slutat hos oss, säger generalsekreteraren Tommy Boustedt.

34 välkända ishockeyprofiler har gjort ett upprop mot Svenska Ishockeyförbundets hantering av informationsassistenten Anders Feltenmark.

”Vår uppfattning att avskedandet av Anders Feltenmark skett på ett otillbörligt sätt. ... Vi uppfattar förbundets agerande som synnerligen inhuman behandling av Feltenmark och vädjar till förbundet att göra om och göra rätt”, skriver de i det öppna brevet.

Tre Kronor tidigare förbundskapten Curt Lundmark är en av initiativtagarna till den gemensamma kritiken.

– Vi reagerar mot det här, det är många frågetecken. Det finns en skyldighet för ishockeyförbundet att berätta vad som hänt. Tommy Boustedt och styrelsen får göra ett klarläggande nu, i borde få veta mer, säger ”Curre”.

”Gemensam överenskommelse”

Via Sportbladet svarar Tommy Boustedt på det stora uppropet.

– Vi har som vi tidigare sagt en gemensam överenskommelse med Anders Feltenmark i samband med att han slutat hos oss. Anders Feltenmark har som det riktigt påpekats varit en mångårig medarbetare på förbundet, därför har varit viktigt för oss att vi skött den uppkomna situationen på ett tydligt och korrekt sätt. Det är också därför den överenskommelse, att Anders Feltenmark slutat på grund av arbetsbrist, har träffats genom centrala förhandlingar mellan Unionen och Arbetsgivaralliansen. Resultatet av förhandlingen är också något Anders Feltenmark själv ställt sig bakom, säger Tommy Boustedt.

Några ytterligare kommentarer vill inte Tommy Boustedt ge.

– I övrigt varken kan eller vill jag kommentera mer i detalj den uppkomna situationen med hänvisning till just den överenskommelsen och att vi aldrig kommenterar enskilda individer som jobbar eller har jobbat hos oss, säger Tommy Boustedt.

Det öppna brevet är också undertecknat av bland andra Börje Salming, Mats Näslund, Hardy Nilsson, Anders Hedberg och Bengt-Åke Gustafsson.

Initiativtagare förutom Curt Lundmark är tidigare landslagsläkaren Lennart Hovelius och ishockeyprofilen Håkan Westergren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!