Knäcker Ronaldo – på ärofyllda listan

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Henkes” topplats på Sports Illustrated-listan

Foto: TT

Idrottsvärldens femte bäst klädde?

Henrik Lundqvist, enligt Sports Illustrated.

Svensken är före namn som Cristiano Ronaldo, David Beckham och Lindsey Vonn på den ärofyllda listan.

Foto: TT
Ettan på listan, Victor Cruz, med omslaget på nya numret av Sports Illustrated.

Svenska NHL-stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Han är mitt inne i jakten på Stanley Cup och lär ha full fokus på hockeyn. Men i skuggan av det brinnande NHL-slutspelet kan Henrik ”Henke” Lundqvist nu stoltsera med ännu en fin utmärkelse. Och den här gången handlar det inte om hans prestationer på isen – utan om hans klädstil vid sidan av den.

”Det man förväntar sig”

34-åringen slår sig nämligen in på en minst sagt respektabel femteplats på ansedda Sports Illustrateds årliga lista ”Fashionable 50 – de 50 bäst klädda”.

”Han är känd för sitt lugn och sin trygga utstrålning vid målburen, och Lundqvist klär sig med precis den precision man förväntar sig av en svensk idrottare känd för sin koordination. 34-åringen är en av idrottens naturligt bäst klädde vilket resulterat i samarbeten med märken såsom Salvatore Ferragamo. /// Lundqvist är inte nödvändigtvis trendkänslig utan håller sig till den klassiska gentlemanna-looken med mörka kostymer och välskurna snitt”, skriver SI i sin kommentar.

”Handlar om respekt”

Lundqvist tar plats precis före Real Madrids Cristiano Ronaldo (6:a på listan) och även stjärnor som David Beckham, Roger Federer och Lindsey Vonn hamnar bakom svensken. De delar – tillsammans med 40 andra – på elfteplatsen då Sports Illustrated bara rangordnar de tio bäst klädda.

”Henke” Lundqvist har tidigare uttalat sig om sitt modeintresse i en intervju med NHL.com.

– Det är lite en fråga om respekt att vara snyggt klädd. När jag spelar i New York Rangers så representerar jag klubben, och när jag spelar för Sverige så representerar jag mitt land. Då skall man också representera på ett snyggt sätt. Jag har alltid haft ett intresse för mode och snygga kläder, sa målvakten då.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!