Håller liv i säsongen – efter mäktig vändning

Publicerad 2022-05-12

NEW YORK. Det såg ut som att New York Rangers redan hade gått på sommarsemester, men i slutet av andra perioden slog blixten plötsligt ned på Madison Square Garden.
”Blueshirts” vände 2-0-underläge med tre snabba mål, vann till slut med 5-3 och håller säsongen vid liv i åtminstone några dygn till.

– Vi krigade oss till segern och det kommer krävas samma arbetsinsats igen i nästa match, säger Mika Zibanejad till Sportbladet.

Scenförändringen under slutminuterna av andra perioden i femte ronden mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins hade inte kunnat varit mer spektakulär.

Fram till dess hade Penguins kontrollerat matchen helt och hållet, var i ledningen 2-0 och såg ut att cruisa  mot andra Stanley Cup-omgången.

Men plötsligt exploderade det till synes livlösa hemmalaget och gjorde tre snabba mål. Sedan hann pingvinerna visserligen kvittera innan pausen, men i tredje fixade Filip Chytil ny ledning och precis i slutet kunde Ryan Lindgren – efter våldsam Pittsburgh-press – sätta 5-3 i tom kasse.

– Väldigt skönt såklart, säger Mika Zibanejad när vi når honom efteråt.

– Vi krigade oss verkligen till en seger.

Matchserien är därmed reducerad, men Rangers är piskade att vinna även i Pittsburgh natten till lördag – annars tar säsongen slut i förtid i alla fall.

– Det kommer krävas samma insats då, konstaterar Mika.

– Vi måste se till att spela vårt spel igen.