Sverige hade inga problem med att besegra Österrike i den andra gruppspelsmatchen.

Lagkaptenen Emil Andrae visade vägen med två mål i 6–0-segern.

– Det är skönt de gick in, säger han i SVT.

Rankning: Här är JVM:s 20 största stjärnor 2022

Ett pressat Sverige besegrade Schweiz med uddamålet, 3–2, i JVM-premiären.

I den andra gruppspelsmatchen mot Österrike gick det enklare.

Backbjässen Simon Edvinsson pricksköt 1–0 redan halvvägs in i den första perioden.

Juniorkronorna vann skotten med förkrossande 20–3 under de första 20 minuterna, men det var i mellanakten målen skulle komma.

Backen med två mål

Isak Rosén fyllde på i powerplay 59 sekunder in i andra perioden och sedan klev lagkaptenen Emil Andrae fram och gjorde två snabba mål, inom loppet av 55 sekunder, fram till 4–0.

– Det är skönt de gick in. Det viktigaste är att vi vinner, det jag fokuserar på. Första perioden hamnar vi mycket på utsidan. Vi gör det bättre nu, säger kaptenen, som också hade en assist i matchen, i SVT.

Tredje perioden blev avslagen och bara en transportsträcka fram mot slutsignal. Theodor Niederbach blev sista målskytt när han spikade slutresultat 6–0.