Växjö vände efter misslyckade ”fräckisen”

Publicerad 2021-01-14

Rögle såg ut att inkassera tre nya poäng.

Då kvitterade Växjö med 46 sekunder kvar – och vann efter en misslyckad Rögle-fräckis i förlängningen.

Födelsedagsbarnet Emil Pettersson blev matchvinnare.

Rögle BK

Växjös poängkung fick sista ordet, trots att det länge såg ut som att Rögles Simon Ryfors skulle bli matchhjälte.

23-åringen från Göteborg har fått sitt stora genombrott den här säsongen och gjorde sitt 16:e mål för säsongen i slutet av andra perioden.

Styrningen i krysset innebar 2–1 i slutet av den andra perioden och resultatet stod sig fram till det absoluta slutskedet av matchen.

Men med 46 sekunder kvar kvitterade Andrew Calof och matchen gick till förlängning.

Dramatisk förlängning

Väl där tog det bara nio sekunder för Rögle att skaffa sig ett friläge. Då blåste plötsligt domaren av spelet – och delade ut en utvisning. Rögle var nämligen för många spelare för på isen under en kort stund.

– De gör en riktig rövare. En hoppar in till vänster i båset och en hoppar ut till höger. En gammal klassiker säger C Mores Niklas Wikegård och konstaterar:

– De är alldeles för tidiga. Det är en fräckis som inte går hem. Ett för tidigt byte.