Skellefteå vann svenskmöte – Pudas skadad

Besegrade Tappara i kvartsfinalen i CHL

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2022-12-06

Skellefteås landslagsback Jonathan Pudas fick bryta CHL-kvartsfinalen mot Frölunda. Arkivbild.

Luleå har tagit ett bastant grepp om en semifinalplats i CHL efter seger med 5–1 i första kvartsfinalen mot Jukurit.

Skellefteå vann ett målsnålt svenskmöte över Frölunda med 1–0 – men fick stjärnbacken Jonathan Pudas skadad.

Frölunda HC

– Vi är hoppfulla att han ska vara tillbaka snart, säger Skellefteås naprapat Mattias Hallberg till Norran.

Skellefteås segertåg fortsätter. Laget har tio raka segrar i SHL och tog sin åttonde raka i Champions Hockey League när Frölunda besegrades i den första kvartsfinalen med 1–0.

Andreas Wingerli gjorde matchens enda mål i numerärt underläge i den första perioden.

Därmed har Skellefteå en knapp ledning att gå på inför returen i Göteborg nästa tisdag.

Vad värre var: landslagsbacken Jonathan Pudas haltade av i början av andra perioden efter att ha ramlat i egen zon med något som såg ut som en fotskada.

Pudas ska undersökas vidare under onsdagen, men den första bedömningen var försiktigt positiv.

Luleå har det nattsvart i SHL just nu med fem raka förluster, senast hemska 2–7 borta mot serieledande Växjö.

I CHL går det desto bättre. Finländska Jukurit besegrades med hela 5–1 på hemmaplan.

Brendan Shinnimin blev tvåmålsskytt.

– Vi pratade om att spela bättre efter våra ritningar, skönt att få göra många mål också. Hoppas det hjälper att ta oss vidare, säger Luleåtränaren Thomas Berglund till SVT.

Regerande mästarlaget Rögle tog en 3–0-ledning mot fjolårssäsongens finalmotståndare Tappara – men fick till slut nöja sig med 3–2-seger.

Därmed blir returen i Finland om en vecka en nagelbitare.

Oskar Pettersson och Linus Sandin gav Rögle en drömstart med 2–0-ledning redan efter 7.41 och Oskar Stål Lyrenäs ökade på till 3–0 i mitten av andra perioden innan finländarna reducerade två gånger om i slutperioden.